Apartaments i xalets de vacances a Arinsal, Pal i Encamp, Andorra

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Museus d'Andorra

Français

 
 


Santuari de Meritxell (a 20 min. en cotxe del seu apartament):

Meritxell recull la història de la devoció del poble andorrà per la seva patrona: la Verge de Meritxell.

L'antiga capella dedicada a Santa Maria, originàriament romànica, va patir una important transformació durant el segle XVII. Incendiada l'any 1972 després de la celebració de la diada nacional del 8 de setembre, va ser rehabilitada l'any 1994 i actualment acull l'exposició permanent Meritxell memòria, on les imatges dels records, dels aplecs, de les cerimònies i dels objectes conviuen per transmetre un llegat viu en la memòria col·lectiva del poble andorrà.
 
El Santuari nou és un temple contemporani projectat per l'arquitecte català Ricard Bofill i inaugurat l'any 1976. És una construcció del tot eclèctica, que sintetitza l'obra de l'home i del paisatge que l'envolta, inspirant-se en una barreja de diversos estils. El campanar de torre recorda els grans centres monàstics medievals del sud-est europeu, mentre que els grans arcs combinats amb pedra blanca i pissarra recorden els vestigis dels arcs torals de la vella capella després de l'incendi. Les grans obertures responen a certes reminiscències de l'art islàmic en un intent d'establir una relació amb el paisatge de l'entorn, així com el claustre dels miralls, que es reforça amb la presència de l'aigua. La disposició en creu grega de l'edifici i el joc de figures geomètriques del paviment ens acosten al Renaixement italià.

Una reproducció de la talla romànica de la Mare de Déu de Meritxell presideix l'altar, una de les més antigues d'Andorra, desapareguda en l'incendi del 1972.

Serveis i activitats: Visites guiades durant els mesos d'estiu (juliol i agost). Accés adaptat al santuari i terrasses exteriors. Itinerari de natura fins als oratoris de Meritxell i al poble de Prats

Entrada gratuïta

Horaris: de dimecres a dilluns de 9.15 a 13.00 i de 15.00 a 18.00, dimarts tancat

Adreça: Meritxell, Canillo, Tel. i Fax +(376) 851 253
Museu Nacional de l'Automòbil  (20 min. en cotxe del seu apartament):
 
Els vehicles han estat un dels reptes més importants del segle XX. La seva millora tecnològica en constant transformació ha permès que siguin una eina bàsica gairebé imprescindible per a la societat actual. El Museu Nacional de l'Automòbil mostra la transformació soferta en els vehicles al llarg de la seva existència des de la màquina de vapor com la Pinette (1885), la peça més antiga del museu, fins a la dècada dels anys 70. Una vuitantena de vehicles permeten veure l'evolució de l'estètica per adequar-se a les necessitats de cada època i com s'han superat les velocitats i potències aconseguides per cada model.

També s'exposen un centenar de bicicletes com a testimoni dels reptes que l'evolució de la tecnologia ha aconseguit transformant un giny matusser, incòmode i perillós en una màquina estilitzada, fiable i pràctica, mitjançant un procés de selecció que ha permís que avui la bicicleta sigui un producte tecnològic i comercial capaç de satisfer una àmplia varietat de necessitats.

El fons forma part d'una de les col-leccions més importants d'Europa i contribueix a difondre un patrimoni poc conegut com a conseqüència de la ràpida evolució de la tècnica.

Serveis i activitats: visita Iliure / accés adaptat a totes les plantes menys al soterrani i al segona planta

Tarifes: entrada: 3€/ Nens Gratis/ Preus reduïts

Horaris: de dimarts a dissabte de 9.30 a 13.30 i de 15.00 a 18.00 Diumenges i festius de 10.00 a 14.00. Dilluns tancat. El museu roman tancat: Dimarts de Carnaval (febrer) / Diumenge de Festa Major (agost)

Adreça: Av. Co-príncep Episcopal, 64. Encamp Tel. i Fax +(376) 832 266
Museu Casa d'Areny-Plandolit (10 minuts en cotxe del seu apartament):
 
La casa pairal dels Areny-Plandolit data del segle XVII, però la majoria de les estructures de l'edifici són de mitjan segle XIX, moment d'auge econòmic de la família gràcies a la figura de Don Guillem d'Areny Plandolit, baró de Senaller i Gramenet. Síndic general de les valls d'Andorra i promotor de la Nova Reforma de 1866 va ser un dels propietaris de les fargues andorranes, indústria important fins al final del segle XIX quan queda desplaçada per la remuntada dels alts forns.

L'edifici, una residència d'època estival, resta fidel a la forma de vida d'aquesta família i a la seva condició social, i exposa tots els objectes i els records d'una època on els luxes i els capricis eren Iluny de ser coneguts a les valls andorranes. Fruit d'aquesta recuperació d'objectes de diferents èpoques de convivència familiar, la col-lecció resulta força heterogènia però d'un gran valor etnològic on s'hi barregen elements propis del món de muntanya i elements aportats de la vida a la ciutat. Menjadors, sala noble, sala de música, elements de defensa, amplis cellers, biblioteca o capella reflecteixen les diferències amb la resta de la societat andorrana.

La visita ens trasllada a (Andorra dels segles XIX i XX i inclou amb una passejada IIiure pels jardins del recinte, que també alberga l'antic Museu d'Animals Desnaturalitzats (1930), actualment rehabilitat com a Auditori Nacional.

Serveis i activitats
Visita guiada obligatòria (es recomana reserva prèvia)
Visites escolars / Botiga

Tarifes: entrada normal: 2,40€/ Preu reduït: 1,20€ (grups de més de 10 persones, jubilats, estudiants i presentant el carnet jove)./ Entrada gratuïta als membres del Consell Internacional de Museus (ICOM), a les escoles nacionals i als nens menors de 10 anys.

Horaris: de dimarts a dissabte de 9.30 a 13.30 i de 15.00 a 18.30 Diumenges i festius de 10.00 a 14.00. Dilluns tancat
La durada de la visita és de 45m. AI matí la darrera visita és a les 12.45 i a la tarda a les 17.45.  El museu roman tancat el 29 de juny / Festa del Roser d'Ordino (juliol) / Festa Major d'Ordino (setembre)

Adreça: Carrer Major Casa d'Areny-Plandolit. Ordino Tel. +(376) 836 908 Fax +(376) 839 660
Museu Postal d'Andorra (a 10 minuts en cotxe del seu apartament):
 
 
La necessitat de comunicar-se és inherent a l'ésser humà, i comunicarse a distància ha estat un repte per a tota societat. Des del crit fins a les noves tecnologies hi ha una gran història mundial de superació de dificultats.

La formació del sistema postal a Andorra va íntimament Iligada a la història més recent del pais i ha contribuït a la transformació de les formes de vida de les valls andorranes. Des dels traginers i vianants fins als carters i les noves tecnologies, la comunicació en totes les seves formes ha evolucionat en funció de les necessitats marcades per la societat transformant en cada època el sistema de correu i la seva organització dotant-los de nous mitjans més eficaços en el procediment de tramesa de missatges. 

Andorra ofereix unes particularitats úniques com a territori fronterer que s'han mantingut fins a factualitat: en un primer moment com a territori gestionat per Correus espanyols com una província més de Lleida i, més tard, com a territori que emet segells propis elaborats per les fàbriques nacionals d'Espanya i França, per al franqueig a l'exterior, ja que a l'interior del pais la tramesa de canes i paquets és gratuïta.

El Museu introdueix el visitant en el món del correu amb un àudio-visual, abans de recórrer la història postal d'Andorra. Per als més exigents s'exposa tota la col.lecció filatèlica d'Andorra des del 1928 així com els processos d'elaboració i d'impressió dels segells i diverses curiositats filatèliques.

Serveis i activitats: visita lliure / Visita guiada amb reserva prèvia / Visites escolars. Accés adaptat / Botiga

Tarifes: entrada normal: 3€/ Preu reduït: 1,50€ (estudiants, jubilats i grups de més de 10 persones)./ Entrada gratuïta als infants menors de 10 anys.

Horaris: de dimarts a dissabte de 9.30 a 13.30 i de 15.00 a 18.30 Diumenges i festius de 10.00 a 14.00. Dilluns tancat.  El museu roman tancat el 29 de juny / Festa del Roser d'Ordino (juliol) / Festa Major d'Ordino (setembre).

Adreça: Carrer Major Borda del Raser. Ordino Tel. +(376) 839 760 Fax +(376) 839 660
La Casa Rull (a 10 minuts en cotxe del seu apartament):
 
 
A les societats tradicionals pirinenques, com l'andorrana, les cases ho són tot, apleguen el concepte de família i patrimoni i es converteixen en els elements principals de l'organització social. La casa Rull de Sispony fou una de les cases més riques de la parròquia de la Massana. AI Ilarg dels segles ha conegut èpoques de més o menys prosperitat, s'hi han comprat i s'hi han venut terres, s'han endeutat i s'han recuperat. Sota aquest sostre han viscut hereus i cabalers, pubilles i joves, mossos i criats, seguint el fil de la història del país i evolucionant amb ell. Una gran casa com aquesta és un organisme viu, que creix i s'adapta a les necessitats canviants de la família. Hem de tenir en compte que a la casa no només s'hi vivia, sinó que s'hi feien tota una sèrie de feines relacionades amb l'agricultura.

El cos principal de l'edifici de la casa Rull és del segle XVII, tot i que la casa era rica, no hi ha grans luxes ni presenta característiques particulars. Avui té planta baixa, dos pisos i un cap de casa. Però no sempre va ser així. A la casa Rull, en el moment de la seva construcció, només hi havia planta baixa (amb l'entrada i l'escala), un pis (amb la cuina, el pastador, el forn i els dormitoris) i un segon pis que feia de cap de casa. La coberta era de quatre vessants, i no pas de dos, com ara. AI segle XVII hi va haver una reforma que va afectar bàsicament el soler amb l'obertura de noves finestres i la construcció d'una balconada, i també es va arrebossar la façana principal. En un moment indeterminat del segle XIX la casa va patir un incendi. La reconstrucció va afectar sobretot el cap de casa, que va passar de quatre a dues vessants.

Serveis i activitats: visites guiades / Visites lliures amb audioguia / Tallers escolars. Accés adaptat / Botiga / Aula multimèdia / Sala àudio-visual.  Expenedors de begudes/Taquilles

Tarifes: entrada normal: 2,40€/ Preu reduït: 1,20€ (grups superiors a 10 persones, jubilats, estudiants i presentant el teu carnet jove)/ Entrada gratuïta per als membres de l'ICOM, a les escoles nacionals i als infants menors de 10 anys.

Horaris: de dimarts a dissabte de 9.30 a 13.30 i de 15.00 a 18.30 Diumenges i festius de 10.00 a 14.00. Dilluns tancat La durada de la visita és de 1 h. Al matí la darrera visita és a les 12.45 i a la tarda a les 17.45. El museu roman tancat el 24 de juny (Festa Major de Sispony) / Roser de la Massana (juliol) / Festa Major de La Massana (agost)

Adreça: carrer Major. Sispony Tel. +(376) 836 919 Fax +(376) 835 419 casarull@andorra.ad
Casa de la Vall (a 15 minuts en cotxe del seu apartament):

L'any 1419 es ratifica una organització interparroquial, que serà l'embrió del Consell de la Terra, posteriorment anomenat Consell
General de les Valls Andorranes. La Casa de la Vall és la seu d'aquest òrgan que constitueix el Parlament. És tracta d'un edifici emblemàtic per la seva significació històrica.
 
 
La casa fou construïda el 1580, segons la data que figura a la pedra clau de la porta d'entrada. Pertanyia a la família Busquets i fou adquirida, l'any 1702, pel Consell General.

L'edifici és de planta quadrangular i els espais interiors es distribueixen en tres crugies, seguint la tipologia de les masies senyorials catalanes.  La inestabilitat social del final del segle XVI i els condicionaments de distinció social expliquen l'existència dels diferents elements de defensa (tronera, torre i matacans).

L'any 1962, la casa se sotmet a una profunda restauració en el decurs de la qual es treu l'arrebossat exterior i s'afegeix una nova tronera, simètrica a l'original.  A la façana principal, damunt la porta d'accés a l'edifici, roman l'escut actual d'Andorra, col.locat el 1763. En un costat hi ha l'antic escut, posterior al segle XIV.

Als jardins es troba el colomer de torre, una pica baptismal procedent de l'església de Sant Julià de Lòria i una creu de terme de la Massana. També es poden veure diferents escultures commemoratives com la de Josep Viladomat, dedicada a la Nova Reforma de 1866; la de l'escultor italià Luigi Terruggi que commemora el 7è centenari de la signatura del primer Pariatge, i Ia més recent d'Emili Armengol com a testimoni de la proclamació de la Constitució l'any 1993.

Serveis i activitats: visita guiada obligatòria (es recomana reserva prèvia) Visites per a escolars

Entrada gratuïta

Horaris: de dilluns a dissabte de 9.30 a 13.00 i de 15.00 a 19.00 Diumenges i festius de 10.00 a 14.00.  L'edifici roman tancat els diumenges de novembre a maig / 24 de juny (Festa del Poble) / Festa Major (agost) / 21 x de desembre

Adreça: Carrer de la Vall Casa de la Vall. Andorra la Vella Tel. +(376) 829 129 Fax +(376) 829 129 / 869 863
El centre d'Interpretació de la Natura a Ordino (a 10 minuts en cotxe del seu apartament):

El centre d'Interpretació de la Natura és la porta d'entrada a la vall d'Ordino i comporta: un multi imatges conceptual sobre l'evolució del paisatge amb l'ésser humà, una exposició interactiva i un taller d'educació ambiental amb el suport de la UNESCO.
 
El centre invita a anar més lluny seguint el curs de l'aigua al llarg del camí Ral o al Parc Natural de la vall de Sorteny, pels itineraris temàtics, acompanyat per un guia intèrpret per obrir el llibre inèdit de Vall d'Ordino.  A l'hivern, explora els mateixos recorreguts amb raquetes de neu, seguint les rutes dels antics exploradors.

El centre proposa interpretar el paisatge cultural (natura i cultura) de la vall d'Ordino, revela uns significats i dóna el codis per establir el diàleg amb el patrimoni natural i cultural de la vall, per tal de viure una experiència singular i enriquidora.

Horaris: dilluns: tancat, Dimarts a dissabte de 09:30 a 13:30 i de 15:30 a 18:30.  Diumenge i festius de 09:00 a 14:00
Tel: (+376) 837 939 fax: (+376) 837 839.  E-mail: cinvo@andorra.ad
El museu de Viladomat (a 15 minuts en cotxe del seu apartament):
 
L'incomparable escultor català, Josep VILADOMAT, viu al Principat des de fa molts anys, i Andorra està orgullosa de poder-to comptar entre els ciutadans d'Escaldes-Engordany. Les obres d'aquest artista es troben per tot el món; a Europa i en mots altres països com a Amèrica. Els crítics d'art i la premsa han fet sovint elogi del seu talent, de les qualitats humanes i de la gran modèstia de Josep Viladomat, qualitats que fan que tots aquells que han tingut l'honor i el privilegi de conèixer-lo, li tinguin una gran estimació.

Per a que tots el habitants de les nostres Valls i tots els visitants puguin admirar l'obra de Josep Viladomat, una exposició permanent ha estat patrocinada per Comú de la parròquia d'Escaldes-Engordany. La escultures estan exposades a la primera planta del Centre d'Art d'Escaldes-Engordany. Aquest museu recull, de moment, unes 140 escultures que ofereixen un ventall molt complet de l'obra i de l'evolució d'aquest artista, nascut a Catalunya, a Manlleu l'any 1899.

Museu Viladomat, Escaldes, Andorra

Horari d'obertura: de dilluns a dissabte de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00
Adreça: Edifici Salita Parc, c/Josep Viladomat, Escaldes (a prop de Caldea), tel: (+376) 829 340
Preu d'entrada: entrada gratuïta
El Centre d'Art d'Escaldes tanca: 1 i 6 de Gener/ 14 de Març/ Dijous sant per la tarda/ Divendres Sant i Dilluns de Pasqua/ 1 i 8 de Maig/ Pentecosta/ 25 i 26 de Juliol (festa major)/ 15 d'Agost/ 8 de Setembre/ 1 de Novembre/ 24 (tarda), 25 i 26 de Desembre.Museu de maquetes d'Andorra (a 15 minutos en cotxe del seu apartament):
 

La Parròquia d'Escaldes-Engordany us ofereix dins la seva oferta cultural i turística, la possibilitat de visitar un Museu únic al món, situat al cor d'aquesta població. El Museu de Maquetes d'Andorra va ser creat per la Unió Pro-Turisme d'Escaldes-Engordany, i s'hi troben reunits els principals monuments destacats del Principat a escala reduïda.

L'exposició es troba situada a la tercera planta del Centre d'Art d'Escaldes-Engordany. Compta amb reproduccions úniques, la majoria realitzades per l'artista Josep Colomé; pintor i maquetista català que va morir el 8 de gener de 1995. Actualment, el seu fill ha continuat amb la tasca del seu pare i l'exposició ja pot comptar amb alguna de les seves obres.

Tal i com ho feia el seu pare, el fill es basa en el màxim de documentació sobre el monument que l'interessa, duu a terme un treball minuciós i detallista, amb materials com la fusta o la pedra, aconseguits en el Iloc on es troba I'original, donant més realitat i aproximació a les repoduccions.

Casa de la Vall, Andorra

Horaris: dilluns de 16:00 a 20:00, dimarts a dissabte: de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00.
Adreça: av. de Pessebre nº 16, Escaldes, tel: (+376) 861 506El museu de microminiatures de Nicolaï Siadristy a Ordino (a 10 minuts en cotxe del seu apartament):
 
 
Nicolaï Siadristy, considerat com el miilor microminiaturiste del món, els ofreix a Andorra el seu museu permanent.  Les seves obres són tan petits que només es poden veure a través del microscopi.  Es pot fer passar un camell pel forat d'una agulla?  Siadristy en fa passar una caravana sencera, i demés, una palmera i una piràmide!  També es pot contemplar una safata amb una botella de vi amb got, posat sobre un gra de sal, l'home a través de la vida, simbolitzat per un fil d'or 400 vegades mès fi qu'un cabell humà y d'altres obres.

Direcció: Edifici Coma, Ordino, tel: 83 83 76 


El museu del Perfum a Escaldes, a 15 minuts en cotxe:

El Museu del Perfum fa un recorregut pel món del perfum a través de sis espais. Aquest recorregut ofereix una experiència que es desenvolupa mitjançant el contacte directe amb les essències i els aromes, un audiovisual que explica l'evolució del concepte de perfum en la Història i una exposició de flascons i objectes relacionats amb la perfumeria que donen una perspectiva del desenvolupament de la indústria i l'art del perfum al llarg del segle XX. Un sistema d'audioguies i d'audiovisuals permeten al visitant obtenir tota la informació que necessita per gaudir de la visita El fons actual de la col·lecció compta amb més de 25.000 peces, de les quals hi ha exposades al públic més de 1.000 peces.El visitant també pot accedir a la botiga del Museu, on pot adquirir peces exclusives de grans dissenyadors actuals així com productes relacionats amb el mateix Museu. 

Preus visita al Museu: adults 5,00 €, (amb carnet jove 2,50 €), grups a partir de 10 pers.: 3,00 € ( amb carnet jove 1,50 €), fins a 12 anys i a partir de 65 anys entrada gratuïta, amb la targeta Júlia o el tiquet de compra Júlia entrada gratuïta. Horaris: Dilluns: tancat, Dimarts, dimecres, dijous, divendres: de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00. Dissabte: de 10:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:00. Diumenge: de 10:00 a 13:30.

La durada recomanada de la visita és d' 1h.Per a més informació i per a visites de grup: Tel +376 80 19 26, E-mail: museudelperfum@julia.ad,
web: www.museurdelperfum.ad
adreça: Avda. Carlemany 115, 1era planta, Escaldes (Principat d'Andorra)

Perfume

Museu del Tabac (Antiga fàbrica Reig)

El museu és un antic edifici construït a principis del segle XX on es trobava l'àntiga fàbrica de tabacs Reig; que va funcionar des de l'any 1909 fins al 1957 quan el conreu i fabricació de tabac era una de les principals activitats econòmiques d'Andorra, fonamental per a la gent i els pobles Andorrans. El museu és una iniciativa de la Fundació Julià Reig.

El visitant és guiat a través d'un sistema multimèdia en el qual s'expliquen els diferents processos de treball amb el tabac, la manufactura dels productes i la posterior comercialització. Per fer aquest recorregut multimèdia és recomanable reservar-ho prèviament. El museu té exposades una sèrie de estris, màquines i mobiliari utilitzat a les fàbriques de tabac durant la primera meitat del segle XX.

L'edifici també compta amb altres serveis com guarda-roba, cafeteria, botiga, lloguer de sales, exposicions temporals, recursos educatius i fons documental. L'accés és adaptat a minusvàlids o gent amb fills petits que vagin amb cotxet.

Adreça: C/ Doctor Palau, 17 - AD600, Sant Julià de Lòria.

Telèfon/fax: (+376) 741 545 / (+376) 842 161

Durada de la visita: aproximadament 1 hora.

Tarifes: entrada normal: 5,00€/ Tarifa reduïda: 30% de descompte al presentar el carnet d'estudiant, carnet jove, carnet de jubilat o a grups de més de 20 persones./ Entrada gratuïta a membre del Consell Internacional de Museus (ICOM), infants menors de 8 anys i escoles nacionals.

Horaris: de Dimarts a Dissabte de 10h00 a 20h00. L'última visita comença a les 18h30./ Diumenges de 10h00 a 14h30. L'última visita comença a la 13h00./ Dilluns tancat.

El Museu tanca: 1, 6 i 7 de Gener/ 14 de Març/ Dijous Sant (tarda) i Divendres Sant/ Dimarts de Festa Major (després de l'últim cap de setmana de Juliol)/ 8 de Setembre/ 24 (tarda), 25 i 26 de Desembre i 31 de Desembre (tarda).

Més informació: http://www.museudeltabac.com/

museu del tabac

Museu de l'Electricitat, a 15 min en cotxe:

El museu està ubicat en la planta baixa del mateix edifici de la central hidroelèctrica de FEDA. Aquesta central es va posar en funcionament el 1934 i avui dia és la principal font de producció d’energia elèctrica d’Andorra.
El visitant es deixarà guiar per un recorregut on s’explica que és l’energia i on es mostra l’evolució històrica de l’energia elèctrica a Andorra. A més podrà experimentar i descobrir diverses lleis de l’electricitat per mitjà de diversos tallers educatius.
L’edifici de la central es un bé inventariat dins del patrimoni cultural d’Andorra per la seva arquitectura de granit i per representar la modernització d’Andorra.
El museu està situat en un edifici viu on està ubicat el Despatx elèctric d’explotació, el centre neuràlgic de l’energia elèctrica del país, i on el visitant podrà veure en funcionament les turbines que generen electricitat.
El museu de l’electricitat és una realització de FEDA.

 

Tarifes: NORMAL 3 €
REDUÏDA 1,5 € (Grups de més de 10 persones, carnet jove, jubilats i estudiants)
GRATUÏTA (Menors de 10 anys, Membres ICOM i Escolars Nacionals)

Horaris: De dimarts a dissabte:de  9h30 a 13h30 i de 15:00h a 18h30 (darrera visita: matí 12:00h i tarda 17:00h)
Diumenge i festius: de 10:00h a 14:00h (darrera visita: 12h30)

Durada visita: 1h
Visites en català, castellà, francès i anglès
Es recomana reserva prèvia

Adreça: Av. de la Bartra s/n. Encamp (Sortida d'Escaldes en direcció Encamp)

Telèfon/fax: Tel: +(376) 739 111 / Fax: +(376) 739 110

Més informació: http://www.museumw.ad/catala.htm

Feda

 

-10% en els forfets, -10% an Caldea i -20% en el lloguer de material d'esqui!

Tota la informació:
Propietats: Reserves, preus i disponibilitat

Les nostres apartaments a Arinsal (Vallnord)

Les nostres apartaments a Pal (Vallnord)

Les nostres xalets a Encamp (Grandvalira)

 

Reserves

 

Preus i disponibilitat:

Preguem consulteu les p àgines de disponibilitat abans de reservar i abans contactar amb nosaltres per demanar si tenim disponibilitat!

Activitats, el poble, l'entorn, mapes... Mes informació:

Com posar-se en contacte amb nosaltres
Preguntes fetes freguëntment


© 2001 - 2015 sobre totes les pagines d'aquesta web.  Prohibida tota reproducció.