El "Casamanya" - un gran clàssic a Andorra

El Casamanya, Andorra

Dificultat: mitjana.  Desnivell: 760 m.  Punt de sortida: Coll d'Ordino

El Casamanya (2'740m) és un monstre situat al bell mig del país.  Aquesta muntanya ofereix una vista única sobre tot el Principat.  La seva composició mineralògica és fascinant: Roques calcàries escolpides pel vent,  immensos flancs que dónen ganes de tornar per pujar-los amb pell de foca i moltes més curiositats. Molt sovint, des del pic, es poden veure voltors que utilitzen els vents tèrmics de la muntanya per agafar altitud.  Si ve a Andorra per fer excursions, el Casamanya és la millor d'aquestes.

0 h: Coll d'Ordino 1'980m
El camí entra al bosc d'Airola.

0.25 h: Collada de les Vaques 2'100m
Prat

0.40 h: Cap de l'Astell 2'175m
Final del bosc. El camí comença a pujar, oferint per un costat vistes sobre les valls del Valira d'Orient i per l'altre sobre les valls d'Ordino i La Massana.

2.30 h: Pic de Casamanya 2'740m
El camí segueix pujant i passarà 2 falsos pics que no han de desanimar-lo. Al pic hi ha una gran fita on trobarà un llibre firmat per tots el visitants.

Dificultat:
Mitjana.  És una excursió llarga amb un desnivell respectable  de  760m.  No s'aconsella fer-la el primer dia si no s'hi està acostumat. No hi ha passatges perillosos.
Avís: no hi ha ni rius ni llacs, doncs aconsellem que s'emporti bastant líquid.
 
 
El mapa de la dreta s'ha copiat del llibre que recomanem, i que es pot comprar a l'oficina de turisme de La Massana.
Hi han dues excursions des d'aquest port:
a) el Casamanya (dificultat mitjana) 
b) el Bony de les Neres (per tota la família)

El "Coll d'Ordino" està a 30 minuts en cotxe del seu apartament de lloguer.  Està clar que pot començar l' excursió des del poble d'Ordino però allarga de forma considerable la pujada (+ 3 hores) 
´
El Coll d'Ordino és molt bonic amb cotxe i molta gent que no és excursionista el puja només per la bellesa del paisatge. Pot baixar des de Canillo i anar a Arinsal passant per Escaldes-Engordany i La Massana.
 
 

Mapa del Casamanya, Andorra

 
Menú:  
Drets reservats 2001-2010 sobre les fotos i el text.