Nuestros apartamentos y chalets a Arinsal, Pal y Encamp, Andorra

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Excursions a peu des d'Arinsal, Andorra

Français

 

El GRP i el GR11 passan per Arinsal i devant seu pis de lloguer a Arinsal

 

Excursions:
Encara que Andorra sigui el paradís per les excursions, és molt difícil trobar informacions sobre aquest tema. El govern d'Andorra no publica gran cosa referent a les excursions i no hi ha molts llibres. 
Li farem algunes suggerències per a les seves excursions des del seu apartament a Arinsal, sense necessitat d'agafar el cotxe. Aquestes excursions no presenten cap tipus de dificultat i els camins estan prou senyalitzats. La durada de les excursions està indicada als panells que es trobarà durant la ruta, i només fa referència a la pujada. De baixada, generalment es necessita la meitat de temps.

A l'esquerra, un mapa d'Arinsal amb els GR i els GRP així com els refugis assequibles caminant des del seu apartament.

Parc Natrual Coma Pedrosa

El Parc Natural de Coma Pedrosa
El Parc Natural Comunal de les Valls del Coma Pedrosa se situa al nord-oest del Principat d’Andorra, dintre de la parròquia de la Massana. El seu punt culminant és l'alt de Comapedrosa, que amb els seus 2.942 m és el pic més alt d’Andorra (4h30 d'Arinsal, desnivel: 1.370m!).

Els principals atractius de l’espai són l’imponent paisatge d’alta muntanya, així com també els estanys, les cascades, les fonts... A més, la xarxa de senders i refugis que té permet de fer-hi un gran nombre d’excursions. Per altre costat, la fauna i la flora típiques dels estatges alpins i subalpins hi estan ben representades. Plantes i animals mostren un seguit d’adaptacions als rigors climàtics de l’alta muntanya que els fan d’allò més interessants per als amants de la natura. Algunes espècies, a més a més, són rares a nivell pirinenc, europeu o fins i tot mundial.


 

 


 
Les excursions estan classsificades de la manera següent:

Passeig: Per aquelles persones que s'aventurin a la muntanya per primera vegada. Desnivell molt fàcil.
Fàcil: Randonné en família. Puja una mica en alguns llocs, però poc.
Mitjà: Randonné de muntanya pròpiament dit.
Difícil: Randonné de muntanya amb passatges durs, però sense necessitat d'equipament especial.

El temps de les excursions marcat als panells de la ruta només fan referència a la pujada, per la baixada normalment necessitareu la meitat d'aquest.

Atenció: La dificultat no té res a veure amb la durada. Sereu volsaltres mateixos els que haureu de jutjar si el randoné s'adapta a la vostra condició física. Una excursió pot ser curta però amb una forta pujada, per tant es classificarà al nivell mitjà. Dit d'una altra manera, no apta per famílies o persones amb poca condició física.


 

Excursions des d'Arinsal:
Pic de Sanfons  (2'888m, 4h45, desnivell: 1.310m, nivell mitjà fins al refugi, difícil a la cresta.
Vista sobre el Coma Pedrosa, la Vall de Tor i els llacs de Baiau, així com també les muntanyes del Pallars. Refugi i llac a mig camí.
Pic de Medecorba (2'914m, 4h30, desnivell: 1.335m, nivell mitjà fins al refugi, difícil fins a la cresta.Un clàssic! Refugi a mig camí, llacs i una vista preciosa de la vall d'Arinsal, Boet i Vicdessos.
Pic de Coma Pedrosa (2'942m, 4h30, desnivell: 1.370m, nivell mitjà fins al refugi, difícil fins a la cresta.
La munyanta més alta d'Andorra! Refugi a mig camí (guardat a l'estiu), llacs. Vista espectacular dels països veïns, la vall d'Arinsal i a l'oest el massís de la Maladeta i dels Encantats.
Pic del Pla de l'Estany (2'859m, 4h20, desnivell: 1,280m, nivell mitjà
Refugi a mig camí, llacs, vista esplèndida de les muntanyes de l'Ariège i Andorra.
Circuit Arinsal - Percanela - les Fonts - Pla de l'Estany - Arinsal (2'055m, 4h30, desnivell 670m, nivell mitjà
2 refugis.Circuit molt agradable que es pot fer des dels dos sentits, amb vistes precioses del Coma Pedrosa, passant per Les Fonts. Bordes, algunes en ruïnes, d'altres renovades.
Camí del Coll de les Cases (1'950m, 1h40, desnivell: 490m, nivell mitjà.
Visió panoràmica original sobre les muntanyes d'Ordino i La Massana. És el circuit ideal per descansar i meditar, des d'on es pot continuar el GR 11 fins al poble d'Arans. Caldrà haber previst un mitjà de transport per tornar a Arinsal.

Refuge du Pla de l'Estany en Andorre
Refugi del Pla de l'Estany, Arinsal
(Refugi J.Canut) 2.080 m.


Altres excursions d'Andorra  però amb necessitat d'agafar el cotxe des d'Arinsal:
Erts - Roc de la Cauba (1'850m, 1h40, desnivell: 500m, nivell mitjà. 5 min. amb cotxe des d'Arinsal.
Un espai calcari, sense vegetació, un mirador impressionant des d'on podreu veure La Massana i els seus poblets. Cal tenir cura quan s'arriba a dalt, especialment amb els infants!
El Casamanya  (2'740m, 2h30, desnivell: 760m, nivell mitjà. 25 min amb cotxe des d'Arinsal)
Què dir d'aquest monstre clàssic! plantat al mig del país, on els voltors volen gairebé cada dia.Una excursió magnífica. 
Els llacs de Tristaina (2'500m, 30 min fins als llacs. desnivell: 110m. nivell fàcil. Tomb dels llacs: 2h40 desnivell: 280m: nivell mitjà, 30 min amb cotxe des d'Arinsal.
El Bony de les Neres (2'221m, 0h45, desnivell 231m, nivell fàcil. 25 min. amb cotxe des d'Arinsal.
Excursió poc coneguda però molt maca, amb una vista d'Encamp immillorable. Podeu fer un picnic i passar el dia.
Refugi de Rialb, Port de Siguer - Estany Blau (2'395m, desnivell: 615m, fàcil fins al refugi, després nivell mitjà. 25 minuts amb cotxe des d'Arinsal
Magnífica vall salvatge no molt visitada amb una flora impressionant a la primavera. Aquesta excursió és molt recomanable per fer en família. A més a més hi ha barbacoas instal·lades al peu de la vall.
Cortals d'Encamp fins al llac d'Engolasters (nivell passeig, desnivell:176m., 3 km) 
Bonica passejada que es pot fer també amb bicicleta. Al llac d'engolasters hi ha restaurant.
Vall d'Incles, refugi i llac de Juclar (nivell passeig fins al càmping (3 km) desnivell: 84 m, mitjà  fins al llac, 2.294m, desnivell des del càmping: 454m)
Una de les valls més maques del país, amb una flora impressionant a la primavera.
Ansalonga fins al Serrat (passeig).

Nota: els mapes d'aquesta pàgina només tenen finalitats explicatives. En cap cas s'han d'utilitzar per fer les excursions.
 
 
Podríem ficar moltes més excursions però no sabem si són del vostre interès. Si fos així, poseu-vos en contacte amb nosaltres aquí per a que n'afegim més.

Nota: veuran que sovint fem referència tant a la direcció que hauran de seguir com de l'altitud. Seria bo que poguessin portar un altímetre i una bruuíxola. Aquests instruments no són cars i poden ser MOLT útils.

Per saber més sobre els refugis d'Andorra entri aquí.Nota: per les excursions que comencen a  la cascada de Rialb (1.600m): Després d'una allau, el Govern d'Andorra va decidir construir un mur de protecció al fons de la vall. Per anar a Rialb, cal passar el túnel que travessa aquest mur. Passat aquest, veureu cases! Heu de tirar a reta per trobar el camí (GR), que puja aquesta cascada, passant per sobre del segon túnel. Les cascades es troben més o menys a 15min. a peu des del vostre apartament o xalet.

Referències:
La informació de les excursions que trobeu en aquesta pàgina han estat extretes d'un llibre d'excursions d'Andorra, Pyrenées Andorranes, guide des promenades et excursions dans les montagnes d'Andorre, edicions Kill, 1989 i de 30 itineraris d'interpes a través dels camins de les parròquies d'Ordino i de la Massana, editat pel comú d'Ordino i La Massana, disponible a l'oficina de turisme de La Massana (preu: 3,00 Eur).
 
 
Mapes, llibres, guies ... sobre les excursions a Andorra:

La única llibreria que ven llibres d'excursions al país es troba a Escaldes-Egordany:

Libreria Antiquària Caballé
Cultura Excursionista
Av/ Fiter i Rossell nº 31
Escaldes-Engordany
Principat d'Andorra
Tel/Fax: +376 829 454

Des d'Arinsal, baixeu direcció Andorra la Vella. Passeu La Massana i els túnels. La petita botiga es troba just a la dreta de la primera rotonda, després de la bifurcació cap a l'hospital. Aquesta llibreria a més a més té molta documentació sobre excursions d'Europa i Àsia. 


 
Menú:


Drets reservats 2001-2010 sobre les fotos i el text.