La pesca de la truita a Andorra, reglaments, preses i informació important
Preses

 
Valira d'Orient, a prop de Grau Roig.  Foto: P. Mikhelson Les preses als llacs i rius estan limitades a  8 peces per dia, mida mínima: 18 cm.  La  llargada es medeix de punta a punta. 8 preses per dia no significa 16 preses amb 2 dies.  Si pesquen durant 2 dies, no tindran dret a 16 truites. Les preses hauran de ser menjades  o portades  a casa. Si l'enganxen amb més de 8 truites, li ficaran una multa i es quedaran amb tot el seu material. 

La mida mínima al Valira de la frontera espanyola fins a Andorra-la-Vella és de 30 cm.


 
 Alguns reglaments importants
És important saber que no es pot pescar amb 2 canyes a la vegada. Si tenen varies canyes, haurà d'assegurar-se que el cuc que penja de les altres canyes (teòricament no utilitzades) no toqui l'aigua.

Hores autoritzades de pesca: Només es pot pescar durant el dia: del l'albada al vespre.

Estimats pescadors, no pesquin amb vius. D'una banda està prohibit i de l'altra alguns llacs com els dels Pessons estan infestats.

Els nostres llacs i rius encara no són són escombraries i ens pot ajudar a mantenir-los nets. Reculli les seves caixes buides, els seus nusos de fil i els seus papers.

Procuri pescar sense mort. Tornar a posar una truita a l'aigua li ha de proporcionar orgull, és una manera d'agraiment.
 
 
Braconnatge

 
Estany de Montmalus, Andorra (foto P. Mikhelson) La pesca furtiva a Andorra no està aconsellada. Els "banders" (autoritat de muntanya) estan en molt bona forma física i no serviria de res intentar escapar. A més a més, la majoria tenen gossos encinistrats amb aquesta finalitat. Hi ha molts controls, fins i tot als indrets més amagats. Els que m'he trobat  eren molt simpàtics però no m'agradaria tenir que veure algú amb ells pel tema de la pesca furtiva.

 
 
Suposem que s'en va a pescar amb un amic... Com que no té permís, el seu amic es dedica a vigilar per avisar-lo de l'arribada dels  agents. Si aquests agents l' enganxen, pagarà una multa de 110 Euros a 540 Euros (depenent del jutge) i el seu amic una multa de 540 Euros a 1.050 Euros. Un preu excessiu per una truita...  Doncs imagini el preu de la multa que pagaria  si l'enganxen pescant amb electricitat, filet o productes químics. 

 Recordi que des de fa dos anys, aquestes multes s'apliquen també als estrangers.
 

el 2on llac de Siscaro. Foto: P. Mikhelson

 
Menú:
 
 
 
 

Drets reservats 2001-2005 sobre les fotos i el text.

Idiomes

Français
Franšais

Català
CatalÓ

Castellano
Castellano

English
English