Caldea Andorra

Breu guia pràctica per la zona termolúdica de Caldea

Només és una proposta d’un client assidu de Caldea. Evidentment vostè pot fer el que més li vingui de gust. Només un consell: no corri de un costat al altre. Caldea no és un parc d’atraccions. A Caldea, no vagi amb presses.

Si té pensat anar a Caldea més de un dia, utilitzi unes instal·lacions el primer dia, altres el segon, etc.

Com a exemple hem utilitzat les 10:00 com a hora d' entrada. Pot reservar la seva entrada tots els dies a partir de les 9:00. Última admissió a les 20:30 entre setmana i a les 21:00 a l’agost i dissabtes. Entrada nocturna de dues hores, els dissabtes, Setmana Santa, ponts i festius espanyols i durant el mes d’ agost entrada a les 21:30h o a les 22:00. Caldea tanca a les 24:00h.  Altres dies, entrada nocturna a les 20:30h o 21:00h Caldea tanca a les 23:00.

la recepció de Caldea Andorra

10:00 Arribant a la recepció, li donaran una targeta per entrar i sortir del centre. Als vestuaris, que són mixtes, la cabina és privada. Un cop en banyador, deixi la roba a la taquilla que queda tancada amb clau.

relaxació en la llacuna interior de 600m2
10:15: entri al paradís de l' aigua!

Un cop a la llacuna interior (32º), senti la lleugeresa del seu cos que li permet una gran llibertat de moviment sense cap esforç.  A aquesta temperatura, l' aigua té un lleuger efecte d' hipertensió, vasodilatador, millora la irrigació sanguínia perifèrica, és relaxant, evita espasmes i contraccions musculars i afavoreix la diüresis. Desprès dirigeixis a la llacuna exterior pel riu, sense sortir de l' aigua.

10:25 La llacuna exterior

 • El riu amb corrent intermitent: aquí vostè decideix si vol deixar-se portar per la corrent o si prefereix caminar o nedar contracorrent.  Si opta per la opció activa, serà un massatge general que tonificarà els seus muscles.
 • El jacuzzi de cos sencer: l' únic jacuzzi que fa un massatge a totes les parts del cos al mateix temps, inclòs el ventre.
 • Els llits d’aigua:  un dels llocs més relaxants de tot Caldea. Pot contemplar la lluna o els raigs del sol, en qualsevol estació  del any.
 • Després vagi als banys Indo-Romans passant per l' exterior (inclòs en ple hivern!).

vista llacuna ext. Caldea Andorra


10:35 Cita amb els banys Indo-Romans.
Aquesta magnífica reconstrucció de la coneguda gruta d'Elefanta a Bombay, combinada amb un caldarium, trepiarium i frigidarium del temps dels Romans, convida a deixar-se portar per l' imaginació. De fet, hi han dos banys, un a 36º i l' altre a 14º.
 

banys Indo-Romans, Caldea, AndorraEls efectes de l’aigua calenta (36º):
Referent a la circulació sanguínia, l' aigua calenta provoca la dilatació dels capil·lars i petites artèries dels teixits superficials (vasodilatació perifèrica) i així mateix  irrigació perifèrica. A la vegada, això provoca una vasoconstricció interna (via reflexiva) o sigui, una mobilització de la sang dels òrgans interns.
A nivell muscular, l' aigua calenta té efectes diferents depenent del temps d' immersió:

Menys de 5 minuts: augment de la tonicitat muscular.
Més de 5 minuts: efecte relaxant i sedant.

Els efectes de l' aigua freda (14º):
Els efectes sobre el sistema circulatori son més o menys intensos depenent del temps d' immersió però també de la temperatura de l' aigua.

 
Menys d'un minut: efecte estimulant.
Més d'un minut: efecte depressiu sobre el sistema circulatori!

En un primer temps és contracten els  vasos sanguinis (vasoconstricció perifèrica) que dona a la pell un color esblanqueït. Per a compensar aquest efecte, el cos estimula la circulació als òrgans interns. Aquesta vasoconstricció perifèrica provoca una vasodilatació reaccional que dona el color vermellós a la pell i que es precisament l' efecte desitjat: efecte tonificant, millora de la receptivitat i de la capacitat de resposta, estimulació del sistema immunològic, el nostre sistema de defensa contra refredat, grips, mals de coll...) i profunda sensació de benestar.
 

Com utilitzar els banys Indo-Romans:


10:55: Els dolls, colls de cigne i cascades de la llacuna:
 
 

Caldea Andorra, llacuna interior

Dolls sota l' aigua per la planta dels peus i turmells:
Són els peus que suporten tot el pes. Tots els punts de reflexologia del cos són a la planta dels peus i un massatge no els farà cap mal!

Dolls per als bessons, els muscles i als malucs:
Es en aquestes parts del cos on generalment s' acumulen  greix i  cel·lulitis. El massatge l' ajudarà a combatre-ho però ¡compte! dirigeixi sempre el doll de baix a dalt fent rotacions. La pressió dels dolls no és molt elevada per evitar el trencament de teixits (varius).

El coll de cigne i les cascades
El coll de cigne amb forta pressió i les cascades (per  cervicals i espatlles) alleugeren el dolor a la part superior de l' esquena que és on s' acumulen les tensions. No dirigeixi mai el doll del coll de cigne directament sobre la columna vertebral, utilitzi el "rebot" de l' aigua.

11:05: cita a Finlàndia, en una de les 4 saunes de la zona termolúdica o en la sauna del Wellness:
La sauna té una acció beneficiosa sobre els dolors  i tensions musculars, els reumatismes, i l' estat nerviós. També elimina les toxines. Al contrari del que és creu, la sauna no aprima. No és el mateix perdre fins > 1,5 litres de suor que 1 kg de greix! El líquid eliminat es guanya de nou amb la primera beguda. 

Caldea, Andorra, sauna

Com es pren una sauna?


Recomanacions de la societat Finlandesa de la sauna:

Cal respectar algunes normes bàsiques dictaminades per l' experiència. No respectar-les pot ser la causa de  un mal record: sensació d' ofec, claustrofòbia, mal de cap...

Com fer-ho.

 1. comenci prenen una dutxa freda o calenta, segons el seu gust.
 2. ensabonis
 3. treguis el sabó
 4. eixugui’s abans d' entrar a la sauna.

1ª  sessió: la temperatura de la sauna ha d' estar com  màxim a 75º C (les persones acostumades a les saunes prefereixen  temperatures més elevades, 85º-95º C pels senyors, entre 75-85º C les senyores).
 

11:35 les 4 tasses d' hidromassatge.
 

Caldea Andorra, tassas d'hidromassatge

Es important saber diferenciar els tipus de banys a Caldea.
Bany amb micro bombolles: com el seu propi nom indica, és tracta d' un doll a pressió molt dèbil i bombolles molt petites que tenen un efecte sedant.
Bany de bombolles (jacuzzi): doll a pressió una mica més elevada que fa un lleuger massatge i augmenta l' irrigació sanguínia  (així mateix la circulació) dels teixits superficials.
Hidrojet (hidromassatge): doll d' aigua de potencia variable que actua amb més profunditat que les bombolles i redueix les tensions musculars.
Guardar sempre una distancia d' un mínim de 20 cm amb relació a la sortida del doll, sobre tot en cas d' artrosis, fractures no consolidades, etc

Son et Images, Caldea, Andorra
¡Si te sort veurà el joc de llums i só!

11:45 Sortida fins al Medi Orient:
 

bany Turk, Caldea, Andorra

El hammam és conegut des de fa milions d' anys. Al contrari de la sauna finlandesa amb el seu calor sec, el hammam és molt mes humit. Encara que la temperatura d' aquest bany de vapor sigui d' aproximadament de 55º, humitat fa que sentim molt més el calor ja que l' aigua és millor conductor de calor que l' aire.
El hammam és sedant i analgèsic, descongestiona les vies respiratòries i neteja la pell.

COM PRENDRE UN HAMMAM:

 • Entri mullat al hammam.
 • Quedis entre 7 i 10 minuts, estirat o assegut en un banc amb les cames estirades.
 • Es convenient que els 2 últims minuts estigui assegut. Entre mig surti i refresquis durant uns 10 minuts.
 • Passi per l' espai de vaporització o prengui una dutxa freda (és obligatori i molt més fàcil del que pensa...), si no ho aconsegueix passi per el pati de neu!
 • Reposi un mínim de 10 minuts, al aire lliure si no fa massa fred, només així gaudirà al màxim del grau de  relaxació aconseguit. Durant les sessions de hammam, begui abundantment (a la sala disposen de 4 aixetes d' aigua no termal, per refrescar-se).
 • En acabar  la primera sessió, descansi en un lloc calent com poden ser els marbres calents o bé en una gandula en front de la llacuna.

Hammam, Caldea, Andorra

Repeteixi de nou els mateixos passos!

Compte! això serveix tant pel hammam com per la sauna: si no és sent bé... ¡surti!

jacuzzi, Caldea, Andorra
12:15 relaxació al jacuzzi exterior
(generalment no hi ha massa gent degut a la seva localització)

12:25: silenci i somni a la sala de la llum de Wood:

A la natura, els avets, el vent, les ones, la pluja i altres forces naturals generen ions negatius que actuen com autèntics netejadors naturals de l' aire, permeten la eliminació de la pol·lució com són la pols i el fum. La concepció dels edificis, el aire condicionat, les matèries sintètiques, les pantalles de televisió així com les dels ordenadors, etc., neutralitzen els ions negatius tan indispensables per la qualitat de l' aire que respirem. Aquest perd el frescor i nosaltres ens sentim cansats, fluixos i menys dinàmics. Aleshores apareixen mals de cap, migranyes, somnolències...

Observacions científiques demostren que la pol·lució de l 'aire en llocs urbans és tradueix per fenomen a nivell de particulars elèctriques els residus atmosfèrics (fines partícules de pols, fums...) és fixen sobre ions positius. Els micro organismes no son destruïts però si que és queden neutralitzats. Aleshores és trenca el equilibri ja que ha destruït considerablement la quantitat de ions negatius.

Aquesta falta de ions negatius és una de les causes de les "malalties de civilització", cansament, nervis, mals de cap, bronquitis, dificultat en la respiració i inclòs en la digestió, hipertensió, asma...

El aire ambient de la sala "llum de Wood" que està darrera de les saunes, està ple de ions negatius .
Notarà ràpidament els efectes positius, és trobarà més tranquil fresc i relaxat.

12:35 relaxació sota infraroigs al primer pis


Els infraroigs no bronzegen encara que molta gent ho cregui. Pel bronzejat existeixen els raigs UVA. Però els infraroigs ofereixen un calor suau i molt agradable. Tan sols ha de posar en funcionament les llums i estirar-se plàcidament sobre una de les gandules. L' ajudarà a mantenir el calor corporal.
¡Compte!, molts clients és queden dormits.


 12:45 direcció: vestuaris


 12:59 Sortim dels vestuaris passem pel  torniquet de sortida

... gairebé ens oblidàvem; els pediluvis, les sessions de relaxació en sala, el bar restaurant Oasis, el solàrium, les cabines de raigs UVA, els massatges, la estètica, el shiatsu, totes les instal·lacions del Wellness Caldea (bany d’aranges, bany Asteca, llits d' aigua, etc...)

Total ¡haurà de tornar!

Tornar a la pàgina de Caldea