Apartaments i xalets de vacances a Arinsal, Pal i Encamp, Andorra

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Duanes i Franquícies

Français


no oblidi que el Principat d'Andorra no forma part de la CEE


Desprès de  visitar Andorra:
Els productes que transporta estan sotmesos, a la entrada o a la sortida de Espanya, a un reglament particular, altres estan prohibits. Si no superen els límits indicats, i sempre que es tracti de productes per a ús personal, no estaran obligats a declarar-los a les duanes comunitàries.

Pot gaudir de franquícies en quantitat o en valor sobre els productes indicats en el tauler més baix (compres o regals). L' import d'aquestes franquícies és el d' un acord entre la Unió Europea i Andorra.Categories de productes

Quantitats

Tabac

 

Cigarrets

300

o purets (de menys de 3 g per peça)

150

o cigars (de més de 3 g per peça)

75

O picadura i tabac per a pipa 

400 g

Alcohol

 

Vi de taula 

5 litres

o licors de més de 22 graus 

1.5 litre

o licors o aperitius de menys de 22 graus o de vins espumosos

3 litres

Cafè

1000 g

o extracte de cafè

400 g

200 g

o extracte de té

80 g

Perfums

75 g

Colònies

3/8 litre

Productes agrícoles (veure casos particulars)

 

Valor per a persones majors de 15 anys

175 euros

Valor per a persones menors de 15 anys

90 euros 

Altres Productes

 

Valor per a persones majors de 15 anys

525 euros 

Valor per a persones menors de 15 anys

270 euros

Els tabacs i les begudes alcohòliques poden ser objecte d' un conjunt proporcional dintre de la mateixa categoria. Així, quan una possibilitat de franquícia és parcialment utilitzada per a un producte, el complement pot ser traslladat sobre el conjunt dels productes de la mateixa categoria.

Per exemple: vostè va comprar només 100 cigarrets, és a dir 1/3 de la franquícia concedida per al tabac. Pot utilitzar la resta dels 2/3, comprant 100 purets (2/3 del llindar de purets), o bé comprant 50 purets i 25 cigars (1/3 del llindar de purets i 1/3 del llindar de cigars).

Les persones menors de 17 anys no poden importar en franquícia ni tabac, ni begudes alcohòliques.
Casos particulars
Per a certs productes agrícoles, les franquícies són concedides en els límits següents:


Sucres i dolços

5 kg

Carn

5 kg

Llet condensada

3 kg

Llet fresca

6 kg

Llet en pols

2,5 kg

Formatge

4 kg

Mantega

1 kg


Pot gaudir d' aquestes franquícies a condició de no sobrepassar la suma assenyalada en la secció productes agrícoles. Les sumes indicades en el tauler més amunt no poden ser acumulades pels diferents membres d' una família per a un mateix producte o objecte.

Per exemple: si viatja amb tres altres persones de la seva família, al sortir d' Andorra, no pot gaudir de la franquícia per a un objecte d' un valor de 2.100,00 euros (525,00 Euros x 4 persones).

Tot objecte, el valor del qual és superior a la franquícia haurà de ser declarat i pagarà els drets i les taxes, sobre el valor global, sense cap descompte. Si porta diversos articles, el valor acumulat dels quals no sobrepassa l' import indicat en el tauler seran admesos en franquícia. En canvi, els productes compostos de diversos elements i transportats simultàniament en el mateix mitjà de transport estan considerats com un conjunt únic, qualsevol que sigui el nombre de factures (exemple: elements d' un equip d' alta fidelitat).

Productes sotmesos a formalitats particulars

Alguns productes estan sotmesos, a l' entrada o a la sortida d' Espanya, al reglament particular, uns altres són prohibits. En aquest cas, esta prohibit introduir o sortir certs d' ells, es tracta particularment d' uns productes animals o vegetals, espècies protegides de la fauna i de la flora salvatge (conveni de Washington), animals vius, medicaments, armes i municions, béns culturals, etc. (llista no exhaustiva, informi' s en la duana comunitària, abans de passar la frontera).

Diners, divises…

Contra el blanqueig dels capitals que provenen de tràfic de drogues, la importació o l' exportació d' Espanya de diners, o divises han de ser declarades a la duana en el moment de passar la frontera, quan l' import transportat és igual o superior a 7.600 Euros o el seu contravalor (també veure la informació dedicada a la declaració de divises).


Base reglamentaria:

Acord CEE - Andorra el 14 de desembre de 1982.
Fonts
Minéfi - Dgddi
Document creat el 01/12/2002
Vàlid el 01/12/2002
Els elements més amunt són en qualitat d' informació. No són forçosament exhaustius. Per a tota informació complementària, acosti' s a una oficina de duanes.

 
Menú:


Drets reservats 2001-2010 sobre les fotos i el text.