Apartaments i xalets de vacances a Arinsal, Pal i Encamp, Andorra

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Explorant la regió a prop d'Andorra

Français

A part de totes les activitats i llocs per visitar a Andorra, aquí presentem alguns suggeriments, per si us agradaria aventurar-vos una mica més lluny. A part de Barcelona, Carcassona i Tolosa, per les que us faran falta unes 3 hores amb cotxe, aquí us proposem rutes més a prop:

Important: Si aquestes excursions us interessen, us recomanem d'informar-vos a internet sobre els horaris i dates d'obertura etc. Abans de la vostra arribada a l'apartament o xalet de vacances a Arinsal, Andorra, i així no tindreu sorpreses desagradables.

Amb molt de gust ens prestem per donar-vos més informació des de la vostra arribada.
 
 
El Mercat de La Seu d'Urgell a Catalunya (45 min amb cotxe):

Situat només a 45 min. des del vostre apartament o xalet de vacances. Just abans d'arribar a Andorra per la frontera espanyola, hi ha La Seu d'Urgell, un dels Co-Prínceps d'Andorra. La catedral d'estil "segon romànic" o bé "internacional" fou construida l'any 1116 per St. Ot. L'entrada és gratuïta menys pels que vulguin visitar el claustre i el museu d'Art Romànic.
Us aconsellem d'anar-hi un dimarts o un diumenge al matí ja que la catedral està envoltada d'un mercat típic on es pot trobar de tot, de roba a rams de flors, passant per pernil Ibèric, botifarres de senglar... 

Just darrera la catedra, trobem el Parc Olímpic, on es van fer les proves de kayak durant els jocs Olímpics de Barcelona l'any 1994. El centre i els seus jardins (d'accés gratuït) estan oberts al públic i s'hi pot fer ràfting, canoë i també hydrospeed. La catedral i el Parc Olímpic estan situats al centre de La Seu i es troben ben senyalitzats. 

Per més informació sobre el ràfting a La Seu d'Urgell feu clic aquí. 

The market at Seu d'Urgell
El mercat típic al voltant de la catedral.
Esmorzar a Os de Civís (45 min amb cotxe d'Arinsal):

Os de Civís és un poble típic, situat a Espanya a 1.500 metres, però només accessible des d'Andorra. La visita d'aquest petit poble i la seva església val la pena, les cases són molt maques i estan molt ben conservades. Podreu fer la degustació de productes del territori, com ara la botifarra de senglar. L'alberg "La Font" està portat per la dona de l'alcalde. El menú es composa d'una sopa Catalana, seguida d'una amanida i xarcuteria del país amb pa amb tomàquet. Seguidament hi ha conill, pollastre o xai a la brasa, xorís, embotit, patates fregides i crema catalana. Vi, aigua i cafè estan inclosos al preu. Preu: 17,00 Eur aprox.
Menú alternatiu: Paella. 

El poble és fàcil de trobar: des d'Arinsal, baixeu direcció Andorra La Vella i Espanya. Després de Santa Coloma i abans d'arribar a St.Julà De Lòria, gireu a esquerra en direcciói Aixovall i Bixessarri. La bifurcació es troba just després del concessionari Mercedes i BMW. Pugeu la carretera fins a Os de Civís. 

Os de Civis
El poble d'Os de Civís.
El parc d'animals d'Angles (a 2 hores d'Arinsal):
El desplaçament val la pena, sobretot si teniu nens. Els animals, de vegades díficils de veure, viuen dins de grans tancats, i la visita dura 1h:30 aproximadament. Podreu veure bisons, isards, muflons, óssos i més animals que viuen a la muntanya. El poble d'Angles, no té res d'especial. No obstant, podreu arribar fins al llac de Matemale (10 min) on hi ha platges, excursions a cavall, vela, restaurants...

L'isard
El forn solar a Font-Romeu, França ( 1h45 aprox. en cotxe des d'Arinsal):

Visiteu el forn solar més gran d'Europa! Una exposició permanent explica l'energia reciclable i la transformació de la llum en energia neta. Un simulador sobre la fusió del metall i una presentació d'un vídeo explicant el funcionament del forn completant l'exposició. Aquest forn gegant, una de le meravelles de la tecnologia moderna, és també el Centre de Recerca Europeu per estudiar les reaccions químiques i físiques dels materials sotmesos a temperatures extremes. Més de 70 professionals hi treballen, el·laborant nous materials que siguin resistens a la calor per aviació, exploració i altres utensilis.
 


El forn solar
Villefranche de Conflent, França ( 2h aprox. en cotxe des d'Arinsal):

Un poble medieval fortificat encisador, que, malgrat la invasió turística en els períodes de vacances, és una veritable joia arquitectònica. Fundada l'any 1100 pels comptes de Cerdanya per fer front a l'invació dels Maures, i remodelada més tard per Vauban al s. XII, després de la rebel·lió contra l'annexió de França, els seus carrers i edificis no han canviat. Val la pena visitar l'església de St. Jaques i les muralles. Comprendreu llavors perquè Vauban va fer construir la muralla Libéria, que domina el poble per protegir-se dels bombardejos. Per arribar-hi, podeu pujar un dels camins que pugen, comencen al fons del carrer de St.Pierre, o bé agafar el minibus gratuït que surt des del portal del poble. Us recomanem també que visiteu la cova de les Canalettes, a la sortida del poble. Quan torneu cap a Anorra, us podeu parar a St.Thomas per fer un bany a les seves aigües termals. 


Villefranche de Conflent
El poble de Foix ( a 2h d'Arinsal):

Poble on vivia l'antic Co-Príncel d'Andorra i Henri IV, rei de França. Foix és un petit poble del que n no us podeu perdre el passeig per l'antic quarter, així com també el castell. 
Dos bons restaurants:  « Le Phoebus » amb la seva vista al riu i al castell i el « St. Marthe » al peu del castell.


El castell de Foix
Els ocells a Luzenac, entre Ax-les-Thermes i Tarascon (més o menys a 1h30 d'Arinsal): 

Una demostració de vol al castell de  "Lordat" (856m): voltors, mussols, falcons, àguiles... Aquestes magnífiques criatures us faran una demostració inoblidable! Overt tots els dies des d'abril a setembre de 10:30 a 12:30 i de 14:00 a 18:00. Durada de la demostració: uns 45 min.


Castell de Lordac

Els Cathares

El Catharisme beneficiava l'esport dels grans senyors al  compte de Foix. El seu castell, encara intacte, val una visita a la regió occitana: massacres, inquisició durant la creuada de l'Albieja dels s. XII o XIII.

El Catharisme, un moviment espiritual, es va desenvolupar degut a la corrupció i al desenvolupament de l'església a l'època. Donant un fort contrast amb el clergat, ara dissolt, els Cathares van seguir una interpretació rigorosa de l'evangeli. Els creients eren "els perfectes", vivien en celebritat, dins la pobresa no es menjava carn.

La seva creença va fer enfurismar a l'església. Segons els Cathars, va ser Satanàs i no pas Déu qui va crear el món material amb la seva pestilença, violència i el seu odi, i que l'entrada al paradís després de la mort estava reservat als que avien deixat els lligams físics del món dels vius durant la seva estada de vida a la terra.
 

El castell de Montségur ( a 2h30 d'Arinsal aprox.)

L'últim regugi dels Cathares fins l'any 1244, any en que les forces armades del papa i la monarquia Francesa van atacar el castell i on 205 "Perfectes" preferien ser cremats vius abans que reconèixer la seva creença. La pujada a les ruïnes del castell (30 min.) és un "must" per tots els que estan interessats pel Catharisme. Hi ha d'altres castells de Cathares per visitar dins de la regió, com ara el « Roquefixade », on hi ha una vista esplèndida de Montségur, penjat d'un turó solitari a la cadena dels Pirineus.
 
 


Montségur


La Casa dels llops a Ax-les-Thermes (més o menys a 1h d'Arinsal):

Observaran llops vivint en mitja llibertat! Els vostres fills se n'enrecordaran d'aquesta experiència tota la vida! Els tancats estan provistos amb observatoris des d'on podran veure aquestes magnífiques criatures. De la mateixa manera, hi ha un bon restaurant a Ax-les-Thermes: "Le chalet", just davant de Les Thermes. No us malfieu al veure la decoració del restaurant ni el seu aspecte exterior! 


"Ara que hi penso... podria anar als observatoris...!"
La cova de Lombrives (entre Tarascon i Foix, a 1h30 d'Arinsal aprox.):

La cova més gran d'Europa segons el llibre Guiness de records. Entreu dins d'un món fascinant descrit com la ciquena meravella del món pel cèlebre viatjant Jaques Baurès. Endinseu-se dins d'un món fascinant i salvatge, d'una natura estranya (el mamut, la bruixa la tomba de Pierna, el vampir de Satanàs...) amb tota seguretat. Temperatures dins de la cova: 13ºC tot l'any. Agafin un bon calçat. Les visites duren 1h30 o 5h segons el circuit. Visites cada dia i cada 15 min. al juliol i agost de 10:00 a 19:00. Visites personalitzades sempre i quan i hagi hagut una reserva prèvia. Durant l'estiu: concerts i presentacions sota les llums. 
 

La cova de Niaux (a prop de Foix):

Les visites són controlades estrictament amb la finalitat de mantenir la temperatura de 12ºC per poder conservar els dibuixos de bisons, cavballs i ibex. 11 visites al dia, durada: uns 45min. De juliol a setembre. 3 visites per dia la resta de l'any. Podeu reservar al telèfon (33) 05 61 05 88 37.  També podeu probar sort i anar allà directament arribant una hora abans. 

La cova de Bedeillac ( a prop de Foix):

Aquesta cova, descoverta l'any 1906, està considerada com un exemple perfecte d'una gran cova prehistòrica amb els seus dibuixos, pintures i escultures de bisons, cavalls, cèrvols i ibex. Obert sense interrupcions de juliol a agost, de 10:00 a 17:30. Obert després de mig-dia la resta de l'any. 

La cova de la Vaca ( a  Alliat, a prop de Foix):

A prop de la cova de Niaux, però més avall dins de la vall. És la cova més petita oberta al públic. Aquesta va ser durant molt temps un campament i s'hi van trobar mil objectes fabricats per l'home. Visites guiades al juliol i l'agost de 10:00 a 17:30. A l'abril, maig, juny i setembre de 15:00 a 16:30. A l'hivern amb reserva prèvia. 

EL riu soterrani de Labouiche (entre Foix i la Bastide de Sérou, a 2h d'Arinsal):

El riu soterrani navegable més gran d'Europa. Obert d'abril a novembre. Durada de la visita amb barca: 75 min. 


El "Mamut" a Lombrives


El riu soterrani de Labouiche


Dibuix de la cova de Niaux

El parc Pirinenc d'Art Prehistòric de Tarascon ( a 1h45 d'Arinsal):

Overt d'abril a octubre. Aquest parc, conté reproduccions trovades als santuaris i coves de la regió, inaccessibles o tancats al públic. Els dibuixos de la Sala Negra (cova de Niaux), estan reproduïts íntegrament. A l'exterior, trobem diferents aixoplucs construits pels Magdalons i hi ha demostracions de talla de sílex, com fer tir de llança... Hi ha explicacions sobre les creacions de coves a l'aigua.


Una visita del Parc dels Pirineus d'Art prehistòric

Mirepoix (a 2h30 d'Arinsal):

Es demanen d'on ve la salsa de Mirepoix? Ara hi poden anar! El poble medieval de Mirepoix,  entre Foix i Carcassonne, està conservat magníficament. A la plaça hi ha nombrosos comerços, cafeteries i bars sota els arcs pintorescs, amb una catedral que val la pena veure. Si us agradaria aventurar-vos una mica més lluny dins l'Ariège, no deixeu de visitar Mirepoix.
 
 
 

Les arcades a Mirepoix

La plaça del poble

Heus aquí la recepta per fer la famosa salsa: Ingredients: bacó, cebes, pastanagues, pernil, bouquet garni, julivert, xampinyons, girofle, granets de pebre, font de salsa, Chablis.

Poseu els ingredients dins d'una cassola: alguns trossets de bacó i pernil (snese greix), una pastanaga (a trossets), mitja ceba, bouquet garni, alguns xampinyons tallats a trossets, 2 trossets de gruifole i 4 grans de pebre. Afegiu 2dl. de font de salsa i un got de Chablis. Feu bullir 10min., reduiu a foc lent fins a 1/3. Coleu-lo i utilitzeu-lo per donar gust a la can, peix...
 
 Ariège, França
Ara que ja heu vist tot el que hi ha per visitar, esteu segurs que amb una setmana n'hi ha prou?
 
Menú:


Drets reservats 2001-2010 sobre les fotos i el text.